logo

Ziua Internațională a Anesteziologului: Este o specialitate atât de importantă și presupune multe riscuri

De ziua profesională a anesteziologului vrem să vă vorbim despre persoanele care zi de zi contribuie la ameliorarea durerilor insuportabile ale pacienților.

Anestezia este una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei, fiind procesul prin care medicul anesteziolog-reanimatolog induce temporar și controlat pacientul într-o stare în care acesta nu simte durere și poate tolera intervenții chirurgicale, manipulații sau proceduri diagnostice pe care nu le-ar fi suportat în mod obișnuit. Tipul de anestezie este ales în funcție de specificul intervenție chirurgicale, starea de sănătate a pacientului și durata operației.

La IMSP Spitalul Clinic Bălți (SCB) activează 26 de medici anesteziologi, în cadrul Serviciului anestezie și terapie intensivă (ATI), Centrului Perinatologic, Departamentului Pediatrie și Secției Pneumologie.

Conform datelor raportate, în anul 2022 medicii noștri au efectuat peste 6 000 de anestezii locale, regionale, generale și combinate.

Suntem mândri de cei mai buni doctori, care formează echipa anesteziologilor SCB. Vă mulțumim pentru munca, devotamentul și profesionalismul Dvs.!