logo

Bărbatul care a fost internat cu leziune prin armă de foc transfixiantă a fost operat de medicii neurochirurgi de la Spitalul Clinic Bălți

Bărbatul care a fost internat cu leziune prin armă de foc transfixiantă a fost operat de medicii neurochirurgi de la Spitalul Clinic Bălți. Pacientul a fost adus în stare extrem de gravă cu toți parametri vitali dereglați.

Viața acestuia a fost salvată datorită profesionalismului medicilor, care au reacționat prompt și au intervenit chirurgical prin prelucrarea primară, cu evacuarea de eschile osoase, detrit cerebral: hemostază și drenare a lojelor operatorii.

Intervenția a fost una laborioasă și complicată, din cauza că tot creierul a avut de suferit. Acum bărbatul este în stare gravă, dar stabilă și reacționează la sistemul dolor.

Din echipa care și-a adus contribuția în salvarea vieții pacientului fac parte: doctori neurochirurgi, Constantin Deliu și Alexandru Ciobanu, doctor anesteziolog-reanimatolog Angela Chiriac și asistenta de operații Cristina Malîi.