logo

Tur de presă pe subiectul donației a generatorului de curent electric

Astăzi, la IMSP Spitalul Clinic Bălți a fost organizat un tur de presă pentru reprezentanții instituțiilor media din nordul republicii pe subiectul donației a generatoarelor electrice pentru spitale din țară, prin intermediul USAID.

La eveniment a participat Ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon, secretarul de stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatco, administrația și personalul medical al instituției.

Note:

„Instituția noastră este cea mai mare din nordul țării, iar încă un generator de curent era necesar pentru a asigura buna funcționare a acesteia, în cazul deconectărilor de la rețeaua electrică. Generatorul asigură curent electric blocul Chirurgical, secția Anestezie și Terapie Intensivă, secția Nefrologie și Hemodializă, Centrul Perinatal, dar și Unitatea Primiri Urgențe.”, a menționat directorul spitalului, Gheorghe Brînza.

Menționăm că, generatoarelor electrice au fost donate prin intermediul Proiectului USAID „Securitatea Energetică a Republicii Moldova”, finanțat de USAID.