logo

Direct din sala de operații: Încă un caz neurochirurgical care a fost rezolvat cu succes de echipa medicală a Spitalului Clinic Bălți, în colaborare cu specialiști din Chișinău

La Spitalul Clinic Bălți a fost internat un bărbat cu traumatism vertebro-medular cervical, după ce a plonjat în apă. Din cauza depistării rupturii traumatice de disc intervertebral, pacientul a fost supus unei operații.

Astfel, s-a intervenit chirurgical prin îndepărtarea discului intervertebral lezat și fuzionarea vertebrelor cervicale adiacente, cu scopul de a restabili structura structura anatomică normală. Discul înlăturat a fost înlocuit cu o proteză cervicală metalo-ceramică de tip „Cage”.

Pacientul în stare satisfăcătoare a fost externat la domiciliu.

Echipa care a efectuat intervenția: Constantin Deliu și Alexandru Ciobanu, doctori neurochirurgi, în colaborare cu Dan Lîsîi, doctor în științe medicale, neurochirurg din Chișinău, cu participarea medicilor anesteziști, Octavian Podlisnic, Ecaterina Ciobanu, Constantin Roznovan și a asistentelor medicale, Nadejda Baștan și Dina Arsenii.