logo

Direct din sala de operații: Neurochirurgii au extras din coloana vertebrală a unui bărbat un vârf de cuțit

Neurochirurgii de la Spitalul Clinic Bălți, datorită promptitudinii și profesionalismului au reușit să păstreze membrele inferioare funcționale ale unui bărbat, care a suferit în urma unei leziuni de cuțit la nivelul coloanei vertebrale.

Pacientul a fost transportat la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Bălți, după ce alte două instituții medicale din nordul țării nu au putut să îi acorde asistența medicală necesară, din cauza complexității cazului.

În urma efectuării tomografiei computerizate s-a stabilit: corp străin metalic în canalul vertebral, la nivelul L1. Mai exact, vârful cuțitului s-a rupt și a rămas blocat în măduva spinării.

Respectiv, după precizarea diagnosticului s-a intervenit chirurgical, îndepărtându-se corpul metalic. În urma operației a fost regresat deficitul neurologic existent preoperator. Bărbatul a fost verticalizat și în prezent se poate deplasa de sine stătător.

Din echipa care și-a adus contribuția în realizarea intervenției fac parte: doctori neurochirurgi Constantin Deliu și Alexandru Ciobanu, doctor anesteziolog-reanimatolog, Serghei Pcela și tehnician-radiolog, Gheorghe Grumeza.