logo

Direct din sala de operații: protezare de genunchi

În cadrul Spitalului Clinic Bălți sunt realizate intervenții chirurgicale, conform programului de protezare a aparatului locomotor, finanțat din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM).

Pacienţii pot efectua o intervenție de protezare a genunchiului sau şoldului numai în baza listei unice de așteptare la tratament costisitor, admiși de medicii specialiști ortopezi-traumatologi din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

După o perioadă de așteptare pacienta noastră a ajuns pe masa de operație pentru a beneficia de protezare a genunchiului. Datorită echipei medicale aceasta se simte foarte bine și urmează tratament de recuperare.

Menționăm că, în anul 2023 la Spitalul Clinic Bălți au fost realizate 272 de intervenții de protezare a aparatului locomotor.

Echipa care a realizat intervenția chirurgicală: doctori ortopezi-traumatologi Alexandru Chimirciuc, Viorel Burcă, Marcel Clipa, Alexei Chiurcciu, anesteziolog-reanimatolog, Andrei Talmazan, asistenta de operații Dina Savca și Aurelia Luchianciuc.