logo

Ziua Internațională a Radiologiei

Astăzi, marcăm Ziua internațională a radiologiei, care are o multitudine de specialități precum: neuroradiologia, radiologia pediatrică, radiologia intervențională, radiologia abdominală, radiologia musculoscheletală.

Radiologia este o investigație imagistică ce utilizează razele X pentru a obține informații despre anumite zone sau organe ale corpului uman. Radiografia este o investigație nedureroasă și neinvazivă. Radiografia digitală se caracterizează prin folosirea unor senzori în locul filmului radiologic tradițional.

La Spitalul Clinic Bălți (SCB) în cadrul Serviciul imagistică medicală, activează trei medici imagiști radiologi și 14 tehnicieni radiologi.

Pe parcursul anului 2022 în cadrul serviciului au fost efectuate peste 37 de mii de investigații radiologice tradiționale și digitale. Serviciul a fost dotat cu echipamente medicale, care contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor acordate pacienților.

Recent, instituția medicală a beneficiat și de un tomograf computerizat performant ce permite efectuarea investigațiilor de înaltă precizie. De asemenea, spitalul dispune și de un mamograf digital pentru diagnosticarea cancerului mamar.

Suntem mândri de cei mai buni doctori, care fac parte din echipa SCB. Apreciem profesionalismul și dedicația Dvs.!