logo

Ziua medicului specialist în reabilitare

Astăzi, marcăm Ziua medicului specialist în reabilitare, cu scopul de a accentua rolul pe care îl au în menținerea sănătății populației.

Reabilitarea medicală reprezintă o varietate de practici terapeutice, profilactice, menite să restabilească organismul uman după ce a avut de suferit în urma unor boli. Totodată, cu ajutorul procedurilor specifice de medicină fizică pot fi prevenite un număr mare de boli și contribui la stoparea agravării a multor dintre acestea.

În cadrul Spitalului Clinic Bălți sunt dislocate cele mai mari secții de Reabilitare Generală și Medicină Fizică din nordul țării, care pune la dispoziția pacienților mai multe tipuri de tratamente recuperatoare complexe.

Anual, în secția Medicină fizică sunt efectuate peste 123 de mii de proceduri, precum: terapie cu laser, iradiere ultravioletă, electroforeză, electrostimulare, masaj, termoterapie (împachetări cu parafină), magnetoterapie etc.

Note:

„În funcție de starea de sănătatea a pacientului, medicul va determina ce tip de terapie este necesară pentru fiecare caz în parte. Secția are în dotare tot spectrul de proceduri efectuate atât pentru tratament staționar, cât și ambulator.”, a menționat șeful secției Medicină fizică, Petru Chimirciuc.

În secția Reabilitare generală au fost spitalizați în anul 2022 – peste 1000 de pacienți care au primit tratament medicamentos, fizio-funcțional, kinetoterapeutic, logopedic și psihosocial.

Note:

„Reabilitarea medicală este foarte importantă pentru pacienți. Aceasta implică o serie de tratamente, care sunt benefice sub toate aspectele. Avem specialiști competenți și tot necesarul pentru a acorda asistență în acest sens.”, a precizat șeful secției, Octavian Știrbu.

Mulțumim echipelor medicale pentru ajutorul oferit pacienților. Apreciem dedicația și profesionalismul Dvs.!